31 Ocak 2014 Cuma

Rimmel Wake Me Up Fondöten Artık Türkiye'de: İnceleme, Swatch, Karşılaştırma.//Review: Rimmel Wake Me Up Foundation


Günaydııııın!
Rimmel Wake Me Up serisinin bütün süksesine ve hitine rağmen, Türkiye'ye gelmemiş olmasına bir anlam veremesek de bloggerlar olarak büyük çoğunlukla umudu kesmiştik. Dün Twitter'da herkes bu ürünün Watsons'lara geldiğini duyduğunu söylediğinde cidden dedikodu olduğunu düşünmüştüm. Tabi ki yerimde duramayıp en yakın Watsons'a ışınlandım. Gerçekmiş; karşınızda Rimmel Wake Me Up!

Gooood morning!
We were, as bloggers, hopeless about Wake Me Up series' arrival to Turkey because even if there were excessive amoount of demand, the products were not being taken to Turkish market. Yesterday, I saw some rumors on its arrival on Watsons, and I did not believe anyway. Out of curiosity, I immediately went to the closest Watsons and tataaa, it was real!




Drugstore ürünleri, hele hele yüz ürünlerini(kapatıcı, fondöten, pudra vs), asla kullanmadığımı bloğu takip edenler biliyordur, hep söylüyorum. Ama bu fondötenin ünü o kadar fazlaydı ki denemeden duramazdım.

My long-time followers would know that I never, ever use drugstore products, especially the skin products. But, the hype around this product was soooo high that I could not resist.



Neyse olay örgüsüne geri dönmek gerekirse; turuncu kapaklı bölümü gördüğüm gibi yanına uçtum ve sadece 5 tane kalmıştı! En açık renginden son kalanı ben aldım, şans. Yalnız en açık renginin de bana koyu geleceğini düşünmüştüm ki aslında pek yanılmamışım, bu renk bana bir tık koyu ve bejden ziyade turuncumsu.

When I arrived at the store, I immediately found the section with products which have orange caps, and there were only 5 left! I could get the last palest shade but I thought that it would be a bit dark for me-even if it's the lightest shade. And I wasn't wrong, this shade is a bit dark and orangy for me rather than beige.





Yukarıda, yıllardır kullandığım ve bana biçilmiş kaftan bir renkte olan Nars Sheer Glow'un Mont Blanc'ıyla Rimmel Wake Me Up'ın en açık rengi olan 100-Ivory'i swatchladım, gördüğünüz gibi Rimmel daha koyu.
Rengi dışında yapısına "bayıldım". Gerçekten çok kolay bir uygulaması var ve dağıtması zor değil, tenle çabuk bütünleşiyor. Kokusuna ayrı bayıldım, çok başarılı bir koku seçimi olmuş. Yüze uygulandıktan sonraki görüntüsü gerçekten Sheer Glow'u andırıyor, o yüzden yakın bir dupe'u olarak gösterildiğini görmüştüm, doğruymuş. Ciltte durdukça 15-20 dk içinde biraz koyulaşma yapabiliyor, hazırlıklı olun. Fiyatı 25 TL, gayet de uygun. Hiç olmadı denemek için bile alabilirsiniz.
Biraz koyu olmasına rağmen yüzüme güzelce yedirirsem sürülebilir bir renk halini alıyor, üzerine açık renk pudramı da geçtiğimde dengeleniyor gibi. Yani bu ürünü her şekilde kullanacağım, yay!

I compared the two colors above: My all-time fav Nars Sheer Glow in Mont Blanc and Rimmel Wake Me Up 100-Ivory which is the lightest shade as I mentioned before. As you can see, Rimmel's darker. I really loved it apart from the color. It's so easy to apply, it has an amzing scent and it has a close finish to Nars Sheer Glow. That's why this can be a close dupe for it. It gets darker after you apply on your face, be prepeared for that. It's 25 liras so very affordable, you can even buy just to try it.

xx

22 yorum:

  1. Geldiğine çok sevindim, çok merak ediyordum. Umarım bizim buradaki watsonsa da gelmiştir:) Güle güle, güzel günlerde kullan:))

    YanıtlaSil
  2. Senden daha açık bir tene sahip olduğumu göz önünde bulundurursam bu fondötene asla yanaşmamam lazım.
    Kader napalım ten rengime tek uyan fondötenim YSL Touch Eclat ile yola devam...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Touche Eclat'nın en açık rengi bana da tam geliyor, o yüzden Nars'ın benim kullandığım rengini de deneyebilirsin

      Sil
  3. Twitterda bu yüzden rengini adını sormuştum, yani 100 ivory rengi bana internette turuncu görünmüştü doğru mu düşünüyorum diye merak etmiştim. Renk skalası da çok geniş değil bu fondötenin :( Ben soft beige rengini merak ediyorum o sarı alt tonlu görünmüştü gözüme. Umarım tenime uygun bulabilirim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bundaki turunculuğa cidden bir anlam veremiyorum, en açık renge turunculuk katmak nedir? Keşke bej olsaymış mükemmel olurmuş o zaman

      Sil
  4. Geldiğine inanılmaz sevindim ama elimde çok fazla fondöten var, sanırım almak için biraz beklemem iyi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eldekileri bitirmeden alma bozuluyorlar sonra, çok narinler ablası:)

      Sil
  5. Ah içinde spf olmasaydı keşke.
    Bu fondöteni ben de çok merak ediyorum ama cildim spf'li ürünlere karşı alerjik reaksiyon gösteriyor. :(
    Güle güle kullan bu arada! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa gerçekten mi:( güneş kremlerine de mi? Çok teşekkürler!

      Sil
    2. Güneş koruyucularda da durum aynı.
      Sivilcelerimden kalan izlerden kurtulmak için hangi doktora gitsem ilaçların yanında bir de güneş koruyucu veriyor bu da benim en başa dönmeme sebep oluyor. :)
      Sivilce izlerim ve ben sonsuza kadar beraber kalıcaz galiba ve en yakın arkadaşımız da spf'siz ürünler olacak :D

      Sil
    3. Gerçekten talihsiz bir durummuş, hiç duymamıştım daha önce SPF alerjisi:/ ama spfsiz ürün piyasada baya var, hiç sorun olmuyordur zaten. Bir de spflilerin gerçekte kaç spf olduğu konusu var, genelde 15 spf yazan max 7-8 civarı oluyor koruma skalasında, o da ayrı konu.

      Sil
  6. Sonunda geldi <3 ama ne yazık ki ingilizlerde en az benim kadar açık renk olmasına rağmen en açık rengi bana 2-3 tık koyu geliyor... en yakın zamanda kapatıcısının yorumlarını bekliyorum ^.^ sevgiler ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da koyu valla, kullandıkça iyice anladım:( mart'ta kapatıcı gelsin hemen yorumlayacağım!:)

      Sil
  7. Yurtdisinda yasamam; dolayisiyla kolay bulunmasi sebebiyle Rimmel Wake Me Up'i uzun suredir kullaniyorum. Eger bunu begendiyseniz Bourjois Healthy Mix Serum'u da begenme sansiniz oldukca yuksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Healthy mix'i denedim, gayet güzeldi evet, ama Tr pazarından çekildiler:( çok şanslısınız yani:)

      Sil
  8. Hangi rengini alsam bilemedim şahsen :S testerları çabuk getirseler fena olmaz. Güle güle kullan ^^

    YanıtlaSil
  9. İvory rengi mac nc 20 için uygun mudur sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turuncu gelme ihtimali olsa da kullanılabilir hale getirilebilir bence nc20 için.

      Sil
  10. narsı nereye swatchlamış yeeaa fotoyu unutmuş diye arandım. meğersem gerçekten teninle aynı renkteymiş nasıl zor seçtim :D
    hayatımda hiç fondöten kullanmadım. bana da watsons hediyesi geldi. ilk fondotenim bu oldu. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah:D tatlı bi fondötenden başlamışsın o zaman:)

      Sil