8 Ocak 2014 Çarşamba

NARS Goodbye Emmanuelle Ruj-Guy Bourdin Koleksiyonu//NARS Goodbye Emmanuelle Lipstick-Guy Bourdin Collection


Merhabalar;

Bu postu yazarken bile heyecanlanıyorum, harika bir seçimle aldığım bu ruju anlatmadan önce kolesiyonla ilgili bir kaç sey söylemek istiyorum.

Koleksiyon daha Türk bloggerlar arasında bilinmezken gizlice internete sızan bir kaç fotoğrafla beraber haberdar olmuş ve aşırı bir heyecanla beklemeye başlamıştım. Özellikle, herkesin sonradan güzelliğinin farkına varıp sınırlı sayıda olanlardan almaya çalıştığı üzere, One Night Stand allık paleti ilk hedefimdi. Türkiye'ye geldiği sabah Sephora'ya ışınlanıp paleti ilk swatchlayan insan oldum ve açıkçası biraz hayalkırıklığına uğradım Evet görünüşü harika, muhteşem Nars kalitesi yine, ama 6 renkten 4'ünün tıpkısı bende var, birinin çok benzeri var, kalan bronzer da zaten hiç kullanmayacağım bir renk. İlk yayınlanan fotoğraflarda, elimdekilere bu kadar benzediğini farketmemiştim, farketsem bu kadar beklemezdim çünkü bende olan renkler bir arada diye 155 lira vermezdim, vermedim de.

Ama tabi ki, koleksiyonda beni heyecanlandıran sadece allık paleti değildi. Rujlara ve ojelere içim gitmişti, ama paleti alacağım için onları alamayacaktım. Paleti almaktan vazgeçince, bütçemi ruja ayırmaya karar verdim. Goodbye Emmanuelle, gördüğüm an vurulduğum ve beni yanıltmayacak kadar net bir şekilde bana hitap eden bir rujdu. Swatch bile yapma gereği duymadım, anında aldım. İyi ki almışım, bu koleksiyondan alınabilecek en iyi parça kesinlikle bu ruj. Ojelerden pembe olanda gözüm vardı ama bir ojeye o parayı vermek istemediğime karar verip vazgeçtim.

Hey everyone,

I'm so excited while I'm writing this post, but before hand, I'd like to say something about this collection.

Before all the hype around this collection between Turkish bloggers, I was aware of this collection's existence via some photos that leaked to internet. Especially the blush palette, One Night Stand-which has created a huge demand even if it's limited edition- was in my dreams till it came. I was the first person who swatched the palette when it arrived to Turkey, and I was a bit disappointed. Yes it has an amazing Nars quality but I had the identical colors in my collection with the 4 of them, the one was so similar that I already had, and the bronzer was the shade that I'd never use. So, I wouldn't purchase it for 155 liras when I have them all.

But of course, it was not the only product that I was so excited about. I really loved the lipsticks and nail polishes but I was not gonna buy due to the purchase of the palette. When I cancelled it, I canalized my money to the lipstick purchase. Goodbye Emmanuelle is the one that I fell in love with at first sight, which is totally me, totally perfect pink for me, totally amazingness, totally everything. I  didn't even swatch, just purchased it. I think, this is the best product that you can buy from this collection. I also wanted the pink nail polish but I decided that I don't wanna spend that much money on a nail polish.







Bilmeyeniniz olabilir, bu koleksiyon yurtdışında oldukça tartışmalı oldu. Zira Guy Bourdin, kadını nesnelleştirme, aşağılama ve düşük seviyede gösterme düsturunu fotoğrafçılığında benimsemiş bir sanatçı. Nars'ın nasıl olur da böyle biriyle collaboration yapabileceği çok tartışıldı. Açıkçası, feminizmi akademik düzeyde çalışan biri olarak söylüyorum ki (yani olaya subjektif bakmama rağmen), Nars'ın bu hareketi hiç de şaşırtıcı değil. İngilizce argoya ya da erotik dile çok hakim olmayanlar farketmeyebilir ama Nars'ın neredeyse tüm ürünleri spekülatif, sansasyonel ve seksi çağrıştırıcı şekilde dizayn ediliyor. Guy Bourdin de, bu yolda Nars için bulunmaz bir fırsat. Prostesto edip almayan çok insan oldu, yine yurtdışında tabi, Türkiye'de pek böyle bir bilinç yok ama şahsım adına ben yaptığı tüm işlere tamamen karşı olan biri olarak koleksiyondaki ürünlerin güzelliğinin koleksiyona adını veren insandan bağımsız olduğu düşünüyor ve gördüğünüz gibi gidip alıyorum. Yoksa ben bu işi bir ruja bağlayacak kadar küçültemem. Çok daha ayrı yerlerde aranması gerekiyor suçlunun kısacası, bu raddeye gelene kadar. Bu kısma girmeden özellikle kenarından dolaşıyorum çünkü çok derinlere ineceğim durmazsam, sıkıcı olabilir.

You may or may not know that this collection has created a huge debates due to Guy Bourdin's style a a photographer. He is being accused by humiliating and degrading women in his works. As a feminist scholar-to-be, I don't care at all. This act of Nars is not surprising at all, you all know the names of Nars' products which includes lots of sexuality referrence. Guy Bourdin was a perfect match with Nars' this attention policy, so I took it so normal. I just lay back and pity him because of his works, that's all. We can't reduce the whole women's issue to the lipstick point of view, this is too simplistic. I just loved the collection, this's all that matters.

Evet bu kadar uzun uzadıya anlatımdan sonra gelelim ruja. Paketlemesi gördüğünüz gibi normal Nars paketlemesinin dışında, kenarları kırmızı, üzerinde de Guy Bourdin logosu var.

After all that jazz, I'll skip to the lipstick, finally. The packaging, as you can see, is different from regular Nars packaging. The sides are red and in the front it has a Guy Bourdin logo.






Bir dakikalık saygı duruşu rica ediyorum bu renk için. Bu nasıl harika bir pembedir? Mavi alt tonlu pembeler ve ben birbirimiz için yaratılmışız, evet, ama bu ideal, daha ötesi yok. Nars, pembe konusunda zirveyi görmüştür benim için bu rujla.

I'd like you to stand up for a moment of silence for this color. How amazing the pinkness of it is? The blue-based pinks and I are always meant to be together, but this one is the ideal. Nars got to the peak point of pinks for me with this product.




Islak bir bitişi var, dudakta o kadar tatlı duruyor ki nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum. Her şeyle uyabilen ama hiç bir kısmın kendi önüne geçmesine izin vermeyen bir ruj. Ne allığınız, ne göz makyajınız bu rujun çektiği ilgiyi kendi üzerine çekemez. Tam bir karakteristik, duruşu olan bir renk. Pembe seviyorsanız bu ruju ŞU AN alın, sevmiyorsanız da ŞU AN alın, nefret ediyorsanız koşup gidip alın. Bu ruju her şekilde alın. Uzun zamandır ilk kez bir ürün için bu kadar kefilim.

Fiyatı 70 TL, koleksiyon kalkmadan alın, gerçekten pişman olabilirsiniz almazsanız.

It has a wet finish, it looks amazingly sweet that I can't even explain. It can go with everything, but no other can pass it. Your eye make-up or blush can never be more "out there" than this, they can never get more attention than this lipstick no matter how strong they are. It is perfect characteristic product. If you love pinks, definitely get this NOW. If you don't like pinks, definitely get this NOW. And if you hate pinks, run and get one before it's out of stock. 

It's 70 liras. If you don't get one, you'll probably feel the regret of losing this product forever.

xx 

9 yorum:

  1. guy bourdini protesto etmedim sadece alacak hiç bir şey bulamadığım için sadece bir far aldım .. ama narsın son derece sexist olduğu deep throat, super orgasm, exibit A gibi isimlerden bariz belli zaten.. o konuda bir sıkıntım yok ..

    YanıtlaSil
  2. Bu koleksiyonla narsin urun isimleri aradindaki bagi ne guzel yakalamissin bir coklari narsi orgasm allikla tanismistir belkide:))bu acidan bakilinca fotogracinin bakis acisini yadirgama durumlarinin olmamasi normal ama birde seks satar durumu var tabii herneyse rujun rengi nefis bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Adamın yaptığı düşük seviyede işlerin ve sırf ilgi çekmek için genelde kabul görmeyen şeyleri yapıp prim elde ettiğinin herkes farkındadır, aldığım rujda buna takılmak fazla önem vermek olurdu o insana bence.

      Sil
  3. Güle güle kullan renk mükemmel :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, öncelikle şunu söylemek istiyorum ki niyetim negatif bir şekilde yargılamak değil, sadece yorumlarımı aktarmak istedim. Canın isterse bir ruj alırsın istersen tüm koleksiyonu alırsın o sana kalmış; kimse de yargılayamaz bence. Ama ben senden radikal bir duruş sergileyip almamanı beklerdim açıkçası. "Bir ruja bağlayıp küçültmek" değil yani olay, bence. Mesela ben hayvan haklarını savunuyorum ve gidip deri ceket almam. Bunu da "bir deri cekede bağlayıp küçültmek" olarak görmem. Ben almam kısacası bu koleksiyondan bir ürün, ki o kadar radikal bir feminist olarak da tanımlamam kendimi. Ama tekrar söylüyorum, senin tercihin, feminizmin kitabını yazar yine gider alırsın koleksiyonu canın isterse. :) Yani niyetim yargılamak değil. Yanlış anlamazsın umarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;
      İyi ki yazmışsınız, tabi ki yanlış anlamıyorum. Bir ruja bağlayıp küçültmekten kastım aslında blog ortamında bu seviye üzerinden gidebilecek sığ bir açıklamayı önlemekti. İnsanlar bloğu kozmetik için okuduğundan ötürü orda uzun uzadıya bir argüman ve çevresinde dolaşan fikirlere yer vermek istemedim çünkü herkesin ilgisini çekmeyebilirdi.
      Hayvan hakları örneğini eşdeğer bulmadığımı söylemek isterim, çünkü hayvanlar üzerinde deney yapmak onların ölümüne yol açıyor ve bu konuda aşırı hassas olan insanların çok radikal tavırlar takınıp ürünleri almamasını gerçekten anlayabiliyorum. Ama bu durum çok farklı. Koleksiyon onun adıyla çıktığı için ona giden, tabi ki hayatta olmadığı için, bir kazanç ya da ün yok. Zaten kötü ünüyle bilinen bir insan olduğu için Nars'ın ters psikoloji uygulayarak promoting yapması söz konusu. Bana kalırsa, protesto edilip özel olarak bağırılıp çağırılması asıl onları hedefine ulaştırırdı. Kimse bu koleksiyonu Guy Bourdin olduğu için almıyor, çoğu kişi tanımıyor bile. Eğer insanlar kadını aşağılayan birini sevdiği için bu koleksiyon ilgi çekseydi ben de restimi çekebilirdim ama hiç bir yerde böyle bir durum gözükmüyor. Kozmetik de zaten tamamen ayrı bir dünya, var olan radikal feminizm noktasından bakarsak kadınların bakımlı olması bile var olan erkek egemen çarkın bir döngüsü. Ama tabi ki o tarz radikal feminizm içinde ayrışan garip fraksiyonlardan ayrı bir yerde durduğum için hem makyajı, hem estetiği her türlü destekliyorum. Koleksiyonun o iğrenç işlerle bilinen adamla anılmasını takmamak benim için önemli aslında, o kadar değersiz ki ateş olsa yer yakmaz. Ben daha çok olaya tersinden giderek sonuca ulaşma eğilimindeyim kısacası.
      Sevgiler

      Sil