10 Nisan 2012 Salı

Pek Kullanmadıklarım

Biraz sonra yazacağım, sürekli kullandıklarıma dair posttan önce, hiç yapmadığım bir şey olarak neredeyse hiç kullanmadıklarımı yazmak istedim. Koleksiyonuma şöyle bir bakınca; eskiden çok kullandığım ama şimdi hiç kullanmadığım ya da aldığımdan beri çok az kullandığım ürünler olduğunu gördüm. Şunlar gibi:

Mac Moon's Reflection (pan formunda, palet için ayrıca plastik kabından çıkarılmış şekilde satılan, bilmeyenler için.) ilk aldığım Mac farlardan biridir ve mavilerle hiç aram yoktur. Özellikle pearl mavilerle hiç yoktur. O yüzden, 2.5 yılda en fazla 5 kez kullanmışımdır.

Mac Sun Blonde, geçen senenin yaz koleksiyonu Surf Baby'den. Sahip olduğum en özgün renklerden biri. Koleksiyonumda bulunması farzdı zaten, asla pişman değilim. Ama şu sıralar hiç kullanmıyorum; yazı bekliyorum da denebilir.

Mac Sun Blonde(unblended), Mac Moon's Reflection(unblended)/daylight-no flash.
Mac Teal Pigment, sadece özel günlerde kullandığım bir ürün. Daha çok makyajını yaptığım kişilerde kullanıyorum.

Mac Haute&Naughty Lash çok uzun zaman kullandığım ama Lancome Hypnose Drama'dan sonra kullanmayı kestiğim bir rimel olarak makyaj tarihimde yer almakta.
Mac Mocha, fazla hafif olduğu için kışın tercih etmediğim bir allık. Yani son 6 aydır ancak çok ağır makyaj yaptığımda kullanmışımdır. Yaz için sırada olanlardan.
Mac Crosswires, ilk adığım Mac ruj. Hayatımın kahramanlarından, makyaj birikimimin %90'ının mimarı bir tanecik annemle kendimize aynı rujdan almıştık ve ona kesinlikle benden 10 kat daha fazla yakışıyor. Bu ruju artık pek kullanmamamın sebebi, coral denen şeftalimsi kırmızımsı pembemsi Türkçe karşılığı olmayan rengi eskisi kadar sevmemem.
Lancome'un bu allığını da nedense fazla kırmızı buluyorum; yıllar geçtikçe iyice hayalet beyazına döndüğüm için garip bir şekilde yakıştıramıyorum kendime.

Evet, yani oluyor böyle şeyler, eğer bir yerden sonra bazı ürünleri sevmemeye başlarsanız ortada garip bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Cheers. xx

8 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Deliler gibi istediğim bir ürünü aldığımda 'amaaaan, çok da ağım şahım değilmiş.' dediğim çok olmuştur. Misal; Chanel Rouge Allure Genial.. Hiçbir ürüne deliler gibi bağımlı değilim. Artık farkettim ki eskiden makyaj yapmayı severken; şimdi makyaj malzemelerini seviyorum. Yani onlar dizilsin ben seyredeyim:) Hayatım boyunca sadece tek bir ruj bitirdim. O da Nİvea'nın numarasını hatırlamadığım bir rujuydu ve sonradan aldığım hiçbir ruj onun yerini tutmadı. Bana o kadar yakışan pembe bir ruj bulamadım. Sanırım artık 18 yaşında olmadığım için makyaj malzemelirini yüzümden çok kutumda tutmayı seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntüsel olarak daha tatmin edici duruyorlar kutusunda biliyorum :) Sanıyorum ben elimdeki tüm rujları bitirmeye kalksam ömrüm yetmez ama tek ruja takılı kalamıyorum. Açgözlülük değil ama her renge ihtiyaç duyduğumu hissediyorum ayrı makyajlar için. :)

      Sil
  2. eminim benim gibi onların büyük bir kısmına aaaaa ne güzelmiş diyen bir sürü kişi olmuştur :)) ama dediğin gibi,zamanla insanın zevkleri değişiyor,yeri geliyor modaya uymaktan yeri geliyor tamamen kişisel tercihlerden,yuh yaa nasıl kullanmışım ben bunu cümlesi benim de çok sık kurduğum bir cümle =D
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de insanların kullanmadığı şeylere bakıp "Aa neden ki?" falan diyorum bazen, tamamen zevklerle alakalı :)

      Sil
  3. ya şu hypnose dramayı bi ben kullanamadım herhalde nedense benim kirpiklerimi yapıştırıp bırakıyor tam tersi haute&naughty i de çok severek kullandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şundan kaynaklanıyor; benim kirpiklerim çok kısa ve hypnose drama bunun için birebir. Ama sanıyorum sizin kirpikleriniz ya uzun ya da gür, o yüzden ayırıcı bir rimel size iyi geliyor ki bu da haute&naughty. :)

      Sil
  4. ben farlarının iki renginede bayıldım. Bence kullanmalısın.. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkalarına makyaj yaparken kullanıyorum daha çok, mavi benlik değil :) Teşekkür ederim :)

      Sil