3 Nisan 2012 Salı

Lana Del Rey Makyajı

Lana Del Rey, bildiğiniz üzere, new shining star of music industry. Sesini, müziğini tamamen bir kenara bırakarak makyajına bakacağımız bu postta, bir dergi çekimindeki makyajını anlatacağım. Genel gözlemim, aynı türden makyaj yaptığı ve çok nadir çizgisinin dışına çıktığı. Bu çekimde de çizgisini çok bozmuş sayılmaz.

Yine her zamanki gibi genel hatları belirliyoruz. Dudaklar nude, gözlerde kahverengi tonlar ve çok belirgin bir eyeliner var. Kaşlar özenle çizilmiş. Renkten uzak, sade ve etkileyici bir makyaj amaçlıyoruz. Başlayalım o zaman;

Tüm göze arzumuza göre seçtiğimiz primer'ı uyguladıktan sonra(Mac Painterly Paint Pot, Nars Primer, Urban Decay Eyeshadow Primer) tüm gözümüze, kaş altına kadar, Inglot 354 farı uyguluyoruz. Bu, göz kapağındaki tonu bütün hale getirmeye yarayacaktır.

Daha sonra, yine Inglot'un 342 numaralı kahverengi farını göz kapağın altından yoğun başlamak suretiyle göz ortasına kadar sürüyoruz. Daha sonra karıştırma fırçasıyla karıştırıyoruz. Burdaki püf nokta, kaşa kadar çıkmayan ancak gözün gözyaşı damlası noktasında bitmeyen, yani o noktada da varlığı gösteren bir şemada uygulamak. Gözümüzü açtığımızda her açıdan kahverengi farın yukarı doğru dağılan kısmını görebiliyor olmalıyız. Aynı rengi, göz altına da kalem çeker gibi sürüyoruz.

Daha sonra, Mac Blacktrack jel eyeliner'la, kalın ama abartılı kuyruğu olmayan bir eyeliner çizgisi çekiyorz. Kahverengiyi kapatmaması en büyük dileğimiz tabi. Rimel oldukça yoğun kullanılmış ama kirpikleriniz uzunsa yoğum rimelden kaçının çünkü her zamanki korkumuz olan kahverengiyi kapatma olayına dahil olabilir bu hareket.

Kaş altımız zaten ilk sürdüğümüz farla aydınlanmış durumda; ama kaşlarımızı doldurmamız ve hatta yeniden çizmemiz gerek. Lana Del Rey'in kaş şekli oldukça özgün, o yüzden kaş şekliniz onunkine benzemiyorsa kendi kaşınızı takip etmenizde fayda var çünkü baştan çizmek için kaşınızı bir Prit yardımıyla nötralize etmeniz gerek. Prit evet, bildiğimiz yapıştırıcı olan. Merak etmeyin yıkayınca hemen çıkıyor ve koparma yapmıyor. Tercih ettiğiniz takdirde Prit'in üstüne kapatıcı geçip en baştan aynı kaş şeklini çizmelisniz. Yok ben kendi kaşımla iyiyim derseniz, kaşlarınızı kahverengi doldurmanız gerektiğini söylemek gerekir. Bu görüntüde siyah kaş çok abes durur, bu yüzden oldukça iyi bir kaş kalemiyle göz tonumuzu yakalamamız şart. Önerim; Mac Strut.

Dudaklar için, eğer nude olacaksa benim tercihim her zaman Mac Myth olur ama bu makyajda o kadar ekstrem bir nude görmüyoruz. Hafif bir şeftali alt tonu var. O yüzden, dudak kalemsiz, doğal bir halde, kullanacağımız ruj Mac Velvet Teddy.

Bana kalırsa yanaklar için kontur rengiyle hem kontur hem allık uygulanmış. Kontur için özel bir postum var o yüzden tekrar anlatmıyorum ama önereceğim ürün Nars Laguna olacak, yalnız, çok çok çok hafif bir fırça değdirmesinin yeterli olacağını söylemeden geçemeyeceğim.

Highlighter'ın bu görüntü için fazla kaçacağını düşünüyorum o yüzden bu makyajı birine uyarlıyorken highlighter kullanmam. Sanırım bitti, saç benim değil saç uzmanı olarak çalışanların işi olduğu için o konuda yardımcı olamıyorum, kolektif çalışmak gerek. 10 günlük aradan sonra how-to post'uyla dönmek güzel oldu. xx


5 yorum:

  1. yaklaşık bir hafta kadar önce farkettim ki benim gözüme en çok yakışan makyaj buymuş.. nudetude palet de tam bana göreymiş! tabi benim bu makyajdan farkım rujumun daha canlı renkler olması ve kontür yapmamam (tamamen yeteneksizliğimden).. bu arada lana del rey hastası olduğumu da belirtiyim :D

    YanıtlaSil
  2. çok beğeniyorum bu makyajı :) en kısa zamanda denemek istiyorum,zaten vizelere çalışmamak için bin türlü iş buluyorum kendime,neden olmasın bu da yani :D
    teşekkürler canım anlatımın için ;)

    YanıtlaSil
  3. rujun rengine ben de hasta oldum. güzel yazı olmuş...

    YanıtlaSil