17 Ağustos 2011 Çarşamba

M.A.C. Tekli Far Çıkarma, Palet Oluşturma ve Geri Dönüşüm


Bildiğiniz üzere Mac'in tekli farları dışındaki kap olmadan sadece pan halinde de satılıyor ve 6-7 lira civarı daha ucuz. Bunun sebebi, Mac'in kaplama işine ciddi para yatırıyor olması. Bunun için, biten her ürünün boş, temiz ve kırılmamış kalıplarını Mac'e götürebiliyoruz ve 6 tane boş kap götürürsek bize bir bedava ürün veriyorlar. Bu mevzu her yerde geçerli değil o yüzden önce sürekli gittiğiniz Mac'e Back to Mac yapıp yapmadıklarını sormalısınız.

Doğal olarak Mac'e başlarken tekli farlar satın alıyoruz, direk paletle başlamıyoruz, o yüzden aldığımız tekli farları demonte edip palete yerleştirebilecek ve kabını geri götürebilecek hale getirmeliyiz. Bunu nasıl yapacağımızı konuşalım.


Bir Mac paletinin görüntüsü bu şekilde, demonte edilen ya da direk pan olarak alınan farlar bu şekilde konuyor. Ama var olan tekli farlarımızı demonte etmek için biraz uğraşmamız gerekiyor. Öncelikle, tekli mac farlarının kapağını açtıktan sonra görebileceğimiz, kapanma yerinde olan, çizgi şeklinde bir birleşim yeri var. Burayı tam olarak gördükten sonra, bir bıçakla o kısmı tüm kaptan ayırıyoruz. Bunu yaparken çizginin olduğu yere bıçağın ucunu sokup yukarı kaldırıyoruz. Dikkatli yapmamız gerek çünkü çıktığı an fırlıyor.



Daha sonra, kalan siyah kısımdan panı ayırmamız gerek. Bunun için, yukarıda gördüğümüz gibi, bir mumda ya da saç düzleştiricisinin sıcak yerinde bu halde bekletiyoruz.


Son olarak, kalan kabın arkasındaki isim etiketini kaptan ayırmak için onu da 15-20 sn mumda bekletiyoruz. Bilirsiniz ki Mac etiketleri çok önemlidir, bitiş ve isim olayı Mac'i Mac yapan olaydır sonuçta. O yüzden, bunları da demonte edip paletimize yapıştırmak için hazır hale getiriyoruz.
Artık elimizde pan bir far ve etiket var. Bunları paletimize yapıştırabiliriz. Paletin iç kapak kısmına etiketi farın bulunduğu hizada yapıştırıyoruz. Manyetik yapışma isterseniz farın arkasına bir magnet koyun çünkü palet zaten manyetik.





Ve işte bu şekilde muhteşem paletlere sahip oluyoruz. Paletleri var olan farların renk tonlarına göre dizmek görsel açıdan oldukça tatmin edici oluyor. Kalan bu kapları da kabul eden Mac'lere götürüyoruz. Neden tekli far halinde kalmıyor derseniz, çok yer işgal ettiği için diyebilirim. Ama belli bir birikimden sonra palete geçmekte yarar var tabi. xx

4 yorum:

  1. anlamadm ben canım bu olayı şu mu yani? teklı far aldık dıyelım farlar bıttı o yuvarlak kaplarını goturuncemı urun verıolar .s

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Beauty Gore
    bu yazin cok isime yaradi, mac farlarim paletteki yerlerini aldilar, tesekkurler ;))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Beauty Gore,
    yazin cok isime yaradi ve mac farlarim paletteki yerlerini aldi, tesekkurler :))

    YanıtlaSil