17 Ağustos 2012 Cuma

Sonbaharda Ne Kullanacağız?

Yine-yeniden-loop'a alınmışçasına merhabalar;

Şu sezon sezon renk ayrımlarına oldum olası çok pis kılım, nefret ediyorum "Yazın canlı renkler, kışın pastel tonlar" tribinden. Genel geçer yargılar var mevsimlerle ilgili, ve halet-i ruhiyeye göre şekillenmiş haldeler, tamam buna söz yok. Yani kar kış varken gözüne sarı far sürmek istemeyebilirsin iç karanlığından sıkıntısından, anlarım, ama isteyene de "garip/weird/obscene/deviant" gözle bakamazsın, destur de öyle gir.

Özellikle ojelerde, tez kendi kendini çürütüyor zira insanların %80'i siyah oje sürmekten kaçınıyor ki her zamanki favorimdir. Bu mantıkla, kışın insanların esas oje rengi olarak siyahı tercih etmesi, ikincil olarak da kahverengiye, griye, koyu yeşile falan sardırması gerek. Realite bundan çok uzakta, üzgünüm. Ha tabi gönül ister ki, özellikle beyaz tenli kadınlar, hayatlarının kalanında sürekli siyah oje sürsün, ama tercih...

Bu prelude'dan sonra esas konuya gelirsek, 2012 sonbaharında oklar kahverengiyi ve toprak renklerini gösteriyor. Çok sıkıcı değil mi? O zaman kahverengi skalasından sıkıcı olmayan şeyler seçiniz efem.

Bu yönde, uzun yıllardır çok net tercihim olan kırmızı alt tonlu kahverengileri öneriyorum. Dezavantajı olan bir renktir, alt tonundaki kırmızılık, eğer yanlış kullanılırsa hasta görünüme sebebiyet verebilir. Bu sebepten, sadece göz kapağında kullanılmalıdır, göz altında değil. Ve geri kalan her şey de avantajdır, muhteşem bir renktir ve her göz rengine gider. Gözün renk pigmentlerinin alt tonlarına reflektör görevi vardır, netleştirir.

Benim bu konudaki favorim net olarak Mac Antiqued'dir. Mat kırmızı alt ton bir far isterseniz, Mac Swiss Chocolate idealdir.


Gözlerde kahverengi kullanıyorsak, mümkün mertebe sert keskin siyahlardan kaçınacağız bu sonbahar. Daha smokey, daha dağınık kahverengi kalemleri kirpik dibinde görebiliriz. Dış V içinse, 1-en fazla 2 ton koyu kahverengileri seçip derinlik sağlamak ideal olacaktır.

Allıklar pembelere dönmüş gibi duruyor, tabi ki bağıran pembeler değil, daha sakin olanlar. Mesela, Mac Mocha.

Dudaklarda natürel tonlar görüyoruz ki bence çok gereksiz ama burda tarafsız bir halde vaziyeti anlatıyorum. Bir Mac Hue çizgisinde gidecek gibi duruyor dudaklar. Ha beni bağlar mı, bağlamaz. Kahverengi göz makyajına muhteşem belirgin bir dudak ve dudak rengi gider, ötesi yok.

İşin özeti 2012 sonbaharı biraz pastel biraz da sönük. Bana sorarsanız, kendi çizginizden hiç şaşmadan devam edin. Modaya uymayı seviyorsanız da, bu post umarım yararlı olur.
xx



5 Ağustos 2012 Pazar

"Back to School" Makyajı

Merhaba Ağustos, ve kısmen, merhaba Eylül;
Daha Ağustos, biliyorum, ama Eylül demek kısmen okul demek, bu da Eylül'e kadar okula dönmeye hazır olmanın gerekliliği demek. Ayrıca tüm Back to School furyası başlamadan yazmak farzdır. Geçen sene Şubat zamanları çok istenmesine rağmen okula dönüşle ilgili bir şeyler yazamadım zira baya yoğun bir vaktimdi, ancak bu yıl yarılanmasını beklemeden okula dönüşle ilgili "essential kit" tadında bir menü hazırlayabilirim. Düşük kalorili, bol proteinli, az makarnalı falan.
Okula dönerken, eğer görünüşünüzde çok radikal bir değişim yoksa, makyajınızda da çok radikal değişimlere gitmemekte fayda var zira 3-4 ay sonra insanlar alakasız biriyle karşılaşmak istemezler sizin yerinize. Ama komple bir tarz değişiminiz varsa, makyajınızı kesinlikle değiştirmelisiniz.
Klasik olarak, okula döndüğüm ilk gün, imza makyajımı yaparım. Değişmez. Bu da kısaca şunlar demek oluyor;
-Tüm göz için taban rengi: Art Deco 554

-Kuyruklu eyeliner+Rimel: Lancome Artliner+Lancome Hypnose Drama

-Crease gölgelendirmesi: Mac Cork

-Kontur tekniğiyle allık: Mac Breath of Plum

-Kırmızı ruj: Sephora It Girl(highlight)+Deborah Atomic Red(genel renk)


-Klasik fondöten rutini: Nars Sheer Glow in Mont Blanc+Mac Studio Fix Powder in C3


Bu mevzu tarz meselesi olduğu için, aklımda öneri olarak 3 alternatif var, biri çok koyu, biri renkli, biri de oldukça sade.

1) Koyu

Klasik çizgilerden gidip deneysel takılmayacağımız için, koyu makyajda nerdeyse klasik smokey eye yapmak en makulüdür. Renkli smokey, ilk günler için pek de önermediğim bir durumdur, o yüzden siyahtan ve griden şaşmıyorum.

-Primer: Mac Painterly Paint Pot ya da Nars Primer, bulabilirseniz Urban Decay Eye Primer

-Far: İç kısımda Mac Electra, dış V kısmında Mac Carbon. Carbon tamamen temiz bir blending fırçasıyla (Mac 224) dağıtılmalı, yoksa siyahın degradasyonunu sağlayamazsınız. Kaş altı highlight'ı olarak Mac Naked Lunch, mat değildir ancak smokey yaptığımız için bunu seçebiliriz.



-Eyeliner: Smokey olduğu için eyeliner kullanmak pek mantıklı değil, kirpik dibine Carbon'ı bastırıp çekiyoruz, çizgi yaratmamak önemli, yoksa fazla keskin olur. Göz altına da aynı işlem aynı şekilde uygulanıp dağıtılmalı. Tabi ki hepsinden sonra rimel, tercihimi biliyorsunuz.

-Ruj: Bu kadar yoğun bir göz makyajının altına mutlaka nude-ish renkler kullanmamız gerektiği için, son aldığım ve artık Türkiye'de de bulunabilen NYX Nude Pink Gloss'u tercih ederim, gloss insanı değilim tabi ki ama renk referansı olarak iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

-Allık: Burada da hafif gitmekte fayda var, NYX başlamışken ordan gidelim, Angel.

-Fondöten: Klasik rutininiz neyse odur elbette.

Bu makyajı, tarzı ağır olan ve gece-gündüz ayrımına takılmayan kişilere öneriyorum, hem de şiddetle.

*Sade

Günlük hayatında hafif makyaj yapanlar için ilk günkü klasik tarz önerim az çok şu şekilde olacaktır:

-Primer ve fondöten fix.

-Far: Dior 775 2'li paletini ideal buluyorum açıkçası. Çünkü sade makyajda toprak tonlarından gideriz ve bir açık bir koyuyla bitiririz, ara tonlar nadirdir. Açık rengi tüm göz kapağına uyguladıktan sonra dış V'yi oldukça belirleyen bir koyu renk uygulaması yapıyoruz. Sonra her zamanki gibi dağıtıyoruz. Basit ama etkili, hem de sade tarzınızın çerçevesi.

-Eyeliner: Kirpik diplerine koyu renkle gölge yapabilirsiniz çok hafif gelirse, ama gerek görmezseniz tamamen bu aşamayı atlayabilirsiniz. Göz altına koyu renk farı öneriyorum ancak çok hafif ve dağıtmadan. Yani smokey boyutuna getirmeyin.

-Ruj: Rujda yine sadelikten yanayım tüm konsept gereğince, kalite bir şeftali tonu öneriyorum. Mesela, YSL Rouge VolupteSilky Sensual Radiant.

-Allık: Burda biraz rengi bol tutabiliriz, yine şeftalilerden bir ton öneriyorum, krem bir allık olan YSL Velvet Peachy, ki muhteşemdir.

Eğer her zamanki tarzınız buysa, ve sadece ufak değişiklikler istiyorsanız, dış V'deki koyu rengin tonuyla oynayın. Siyaha kaçmadan kahverenginde alt ton farkından yararlanıp skalada gezin. Sonuçta kırmızı alt tonlu bir kahveyle mavi alt tonlu bir kahvenin verdiği etki çok farklı olur. Modunuza göre.

*Renkli

Bazı insanların imza makyajı renklidir ve çoğu kişiye garip gelir. İmza makyajı değişmez çünkü, stabildir. Renkli makyajda renkler her zaman değişir. Bu genel kanıdır ve yanlıştır, makyaj stili aynı kalmak suretiyle sadece renk değişirse bu imza makyajın kalitesini ve stabilizasyonunu engellemez. Bu sebeple, tonlarca renk kombini içinden bana en yakın geleniyle klasik makyaj çizgisini birleştirelim.

Mavi tutkunları, üzgünüm ama gerçekten mavi kullanmaya içim el vermiyor. O yüzden, mor-haki yeşili çizgisinden gidelim derim.

-Far: Göz kapağında koyu yeşil, crease bölgesinde hafif bir mor düşünüyorum. Koyu yeşille morun inanılmaz uyumu, toprak ton makyaja tapanı bile yolundan döndürür. O zaman, Mac Humid tüm göz kapağına, Mac Vibrant Grape de dış V'ye. Vibrant Grape, çok intense bir mor gibi gözükse de oldukça naif ve pembemsidir, korkulacak bir durum yok.


-Eyeliner: Çok ince bir eyeliner, mümkün mertebe kuyruksuz. Rengi kapatmak istemeyiz. Eyeliner tercihim de biliniyor zaten. Göz altına Mac Humid'le hafif bir çizgi çekmeyi de unutmazsak daha derinleştirebiliriz durumu.

-Allık: Elimizi hafif tutmamız gereken bir yerdeyiz. Çok sakin bir allık tercih etmek en mantıklısı olacaktır zira gözlerimiz baya yoğun bu durumda. Önerim, Mac Melba.

-Ruj: Yine sakin gitmekte fayda var, Mac Angel bize uyar bence.

Bunu da, mümkün mertebe tek renk kıyafetlerle kombinlenmesi halinde öneriyorum. Tarzınızı karışıklıkla gölgelemeyin.

İyi bir akademik yıl olsun, herkes için.