31 Temmuz 2015 Cuma

Düğün Makyajımda Hangi Ürünleri Kullanmayı Planlıyorum?




Merhabalar!

Düğüne 50 küsür gün kalmışken, düğün makyajımı az çok belirlemiş vaziyetteyim ve kullanmayı planladığım ürünleri, söz verdiğim gibi, sizinle paylaşıyor olacağım bu postta.

Düğün makyajlarının genel teması gereği, saf/duru/bride-to-be önermeleri doğrultusunda, temel renk skalasını hafif pastel renklerde, pembe tonlarını bolca içeren şekilde belirleyerek; çok smokeyler, kuyruklu eyelinerlar içermeyen narin bir göz makyajını hafif bir ıslak dudak görüntüsüyle tamamlama gibi bir mantık söz konusu.

Açıkçası, pek benlik değil.

Hiç bir zaman event-makyaj uyumunu mantıklı bulmamış biri olarak, her gelinin kendini saf/duru title'ıyla davetlilere sunması (Türkçe'de pek hoş olmuyor sunmak deyince, ama "göstermek" anlamındaki bir sunum bu) gerekmediğine inanıyor ve daha ilk saniyeden kendimi bu kümeden dışarı çıkarıyorum.

Planımda olan makyaj, benim imza makyajlarımdan önemli parçaları içeren, ve beni her günkü makyajımla bilen insanların "Evet, işte bu onun görüntüsü." diyebileceği bir gelin makyajı. Bu yüzden, normal hayatımda kullanmayacağım hiç bir şeyi, sırf gelin teması onu gerektiriyor diye kullanmayacağım.

Göz makyajıyla başlamak istiyorum zira en çok vaktimizi alan kısım o olacak.


Baz olarak, makyaj hayatımın ilk senesinden beri sürekli kullandığım ve beni hiç yarı yolda bırakmamış olan, blogda 500 kere gördüğünüz Mac Painterly Paint Pot'u kullanacağım.


Göz kapağı rengini eşitleyecek ve eklenecek renklerin patlamasını sağlayacak zemin rengimi Urban Decay Naked Basics paletinden Foxy olarak belirledim ve onu kullanacağım. Daha sonra, hafif ışıltısı olan vanilya rengi Venus'ü, göz kapağının katlanma kısmına kadar, göz yaşı noktasını dahil edecek biçimde, uygulayacağım.


Dış V kısmında, kat kat olmak üzere bir çok renk kullanıyor olacağım çünkü ne kadar kat olursa son rengin görüntüsü o kadar başarılı ve kalıcı olacak; aynı zamanda da geçişlerin yumuşaklığı oluşacak. Bu sebeple, Urban Decay Naked 3 paletindeki bir kaç mat rengi seçtim.





Açık gül kurusu rengi olan Limit ile belirginleştirmeye başlayacağım dış V bölgesini, koyu gül kurusu olan Nooner'la koyultacağım.


Gül kurusu renkleri, tenle birleşen yerde iyice karıştırdıktan ve geçişi yumuşattıktan sonra, istediğim renk tonuna yaklaşmanın son adımı olarak Mac Antiqued farı yine dış V belirginleşecek şekilde uygulayacağım.


Ve göz makyajımın asıl imzası, aldığım gün yazdığım blog yazısını okuyanların da bileceği gibi, tamamen aşığı olduğum Makeup Geek Burlesque far olacak. Bordo en en en sevdiğim renklerden biri, ve kendime çok yakıştırdığım için göz makyajının patlayan kısmında bu rengi kullanmak istedim. İçindeki düzeyli, abartı olmayan ışıltı da gelin makyajının tamamen mat olmamasını sağlayarak hoş bir aksan yakalayacak.


Son adım olarak, göz kapağının tam ortasına "pop of colour" denilen tek parmak hareketiyle ilgi noktası oluşturacak bir ürün kullanıyor olacağım; o da Mac'ten Vex isimli far.


Yine kült ve vazgeçilmezim olan Mac Blacktrack Gel Liner ile, imzam dediğim kuyruklu eyeliner uygulamamı yapacağım. Kuyruklu eyeliner'sız bir Beauty Gore, Beauty Gore değildir. Hele gelin makyajında, hiç değildir.
Alt kirpik dibine de Blacktrack'i hafifçe geçtikten sonra üzerine biraz dağınık olacak şekilde Burlesque'i sürüp dağıtacağım; böylelikle kızıl tonun alt kirpik dibinde yapma tehlikesi olan hasta görünümü elimine etmiş olacağım.


Rimel seçimimi son favorim Lancome Grandiose'dan yana kullanmayı planlıyorum.



Kirpikler konusunda oldukça heyecanlıyım çünkü son senelerin açık ara en sansasyonel kirpik markası House of Lashes siparişim sağ salim elime geçti ve aldığım iki çiftten birini kullanıyor olacağım; daha kararım kesin değil hangisi olduğu konusunda.


Kaşlarımı, tabi ki, Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Blonde ile dolduracağım.

Ten makyajındaysa durum şu şekilde:



Baz olarak Mac Prep+Prime Skin Base Visage


Gözenek küçültücü olarak Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser


Fondöten olarak TABİ Kİ TABİ Kİ TABİ Kİ Nars Sheer Glow-Mont Blanc (Nikahtaki evet'imi Nars Sheer Glow'a ithaf ediyorum.)


Kapatıcı olarak olağanüstü Mac Pro Longwear-NC15


Pudra olarak Hourglass Ambient Lighting Powder-Diffused Light


Kontur konusunda gözüm kapalı güvendiğim Illamasqua Hollow


Hayatımın allığı Mac Breath of Plum



Aydınlatıcılar Mac Lightscapade ve Mac Lustre Drops in Pink Rebel


Dudak kalemi olarak Mac Hip'n'Happy



Ruj olarak, hayatımın ruju Mac Snob'un üzerine hafifçe Mac Syrup kullanacağım.

*http://oliviaericaryanxo.blogspot.com.tr/

Son olarak, makyaj sabitleme ürünü olarak Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray kullanacağım ancak daha elime geçmediği için temsili bir fotoğraf koyuyorum.


Ojemin ne olacağını daha nişan bile olmadan biliyordum ve söylüyordum zaten; Essie Fiji.


Evet, benim düğün makyajı planım bu şekilde. Evlilik hazırlıkları tahmin ettiğimden çok daha fazla zaman alan şeyler oldu. Gelinlik ve makyaj planı, diğer büyük işlerin yanında çok kolay kaldı ki en fazla zaman alacak şeylerden biri olduğunu düşünüyordum. Evimin dekorasyonu benim için çok daha önemli oldu mesela. Ama tabi ki, o güne yaklaştıkça gelinlik-saç-makyaj düşünceleri artmaya başladı. Heyecanlıyım, gerginliğim yok ama biraz yorgunum açıkçası. Bir sonraki update, düğüne çok yakın bir zamanda olacaktır muhtemelen.

Sevgiler

xx