29 Eylül 2011 Perşembe

Yeşil Göz Makyajı

Mavi far konusundaki ulusal sıkıntının farkında olduğumuza göre artık (umarım), sonbahara gidebilecek renkli makyaj isteyenler için, en iyi alternatifimizin yeşil olduğunu bildirir; iyi bir yeşil göz makyajı örneği olmasını dileyerek anlatmaya başlarım.

Öncelikle, yapacağımız göz makyajı bu kadar parlak değil. Göstermemin sebebi, açıktan koyuya yeşil skalasında nasıl saçmalamadan gezileceği ve nasıl iyi bir makyaj yapılabileceğinin örneği olmasıdır. Bizim yapacağımız makyaj yeşilin "olive" tonu denen yeşil zeytin rengiyle koyu çimen yeşili arasında geçiş yapacak. Başlayalım o zaman...

Gözümüze her zaman yaptığımız gibi Paint Pot sürmek yerine, aynı işi görecek olan ama aynı zamanda yeşilimize zemin hazırlayacak olan, ve fiyatıyla da cüzdanımızla çok "elit" ilişkiler içine girecek olan, Illamasqua Bedaub Cream Eyeshadow'u sürüyoruz. Tüm göz kapağımıza iyice ince bir tabaka halinde yaymalıyız. Pahalı olmasının sebebi hem Illamasqua olması hem de bulunmayan bir renk olmasıdır, ek bilgi olarak....

Daha sonra, alt renk olarak Mac Swimming farı tüm göz kapağımıza sürüyoruz ki üstüne inşa edeceğimiz renkler kendini gösterebilsin. Unutmayın, iyi makyaj hep üst üste kat koyarak yapılır. Asla tek katla ve tek renkle istenen görüntüye ulaşılamaz.


Swimming'in üstüne, tüm göz kapağımıza, Mac Golden Olive pigmenti süreceğiz ama, daha önceki pigmentlerle ilgili postumda da değindiğim gibi, pigmentlerin rengini en iyi ıslak yakalarız ve bunun için fırçamıza Mac Fix Plus Spray sıkmalıyız. Daha sonra, çok çok az bir miktarda pigmenti ıslak fırçanın üstüne alıp göz kapağımıza dikkatlice sürüyoruz.

Sonra, bu açıktan koyuya gitme mevzusunu gerçekleştirmek için, gözün dış v kısmına, golden olive'den ton olarak daha koyu olan ve Mac'in yapmış olduğu en iyi yeşil olan Humid'i sürüyoruz. Dikkat edin, dış v kısmı dışında hiç bir yere sürmeyin. Daha sonra, uzuuuuuun bir müddet karıştırma fırçanızla Humid'i göz kapağınıza yedirin. Yine bir özlü bilgi olarak, far sürmenin tek hayati noktası çok fazla "blend" yani karıştırma işlemi yapmaktır, yapmazsanız her şeyi berbat edersiniz.

Sonrasında, kaş altımızı Brule'yle aydınlatıp her zamanki eyelinerımız olan Lancome Artliner'la çok çok çok ince bir çizgi geçiyoruz kirpik dibimize çünkü yeşili kapatmasını istemiyoruz. Son olarak istediğimiz, akmayan bir maskara tabi. Eyeliner, highlight ve maskarayı her seferinde tekrar tekrar göstermemek için kısa geçiyorum.
Mmm, sanırım bu kadar. Son söz olarak; baktığınızda gördüğünüz şeyden emin değilseniz, "Laaan?" diyorsanız, o olmamıştır. Nolur silin, öyle çıkılmaz dışarı. xx

24 Eylül 2011 Cumartesi

10 Mac Başlangıç Farı

En çok sorulan şeylerden biri de bir Mac koleksiyonuna ya da yatırımına başlarken nasıl bir yol izlenilmesi gerektiği. Bu yüzden, yeni başlayanlar için olmazsa olmaz 10 farı listeleyeceğim. Bu farların çoğu neutral yani doğal tarafta çünkü eğer bir fara 40 küsür lira vereceksek kullanabileceğimiz bir şey olsun isteriz, başlangıç için tabi. Ayrıca, sayacağım farların çoğu Mac'in en çok satan ve en ünlü, herkesçe bilinen farlarıdır. Başlayalım o zaman. Sıralamada önem önceliği gözetilmemiştir.

1- Satin Taupe

Satin Taupe, Mac'in en ünlü toprak-gri tonu. Bazı insanlarda gri duruyor, özellikle sarımsı tonları olanlarda. Bazı insanlarda da kahverengi duruyor. Ama nasıl durursa dursun çok çok çok güzel. Parlaklığı zaten asla sim değil, Mac'te sim gibi ucuz bir yapı bulamazsınız.

2-All That Glitters

Ben çok parlak farlar kullanan biri değilim, benim tarzım her zaman mat olmuştur, ama neutral seridekilere parlaklık çok yakışıyor çünkü öyle parti parlaklığı değil, güneş ışıltısı. Bu da, pembe alt tonlu, Mac'in ünlü kere ünlü açık renk farı. Siyah göz makyajında dış v'nin iç kısmına sürüyorum, inanılmaz.

3-Brule

Kaş altı aydınlatması için parlak far sevmeyenler (ben) için ideal bir aydınlatıcı. Açık tene bu kadar güzel uyan bir aydınlatıcı daha yok.

4- Espresso

Toprak tonlu doğal makyajlarda, ki buna günlük makyaj diyoruz, dış v ve kemik üstü gölgesi rengi olarak daha iyi bir renk bilmiyorum. Espresso yerine Sketch de tercih edilebilir, ufak bir ton farkı var aralarında ve teninize hangisi daha iyi giderse onu seçmelisiniz.

5- Woodwinked

Bronzla kahverengi arası, daha ne ister ki bir insan?

6-Dazzlelight

Brule'nin işlevini gören ama parlak olan hali. Hem Brule'yi hem Dazzlelight'ı paletinizde bulundurmalısınız.

7- Cork

Harika bir kahverengi geçişi rengi. Espressoya geçmeden önce arada kullanılması için hazırlanmış. Ayrıca kaş doldurma farı olarak da bilinir.

8- Swiss Chocolate

Sütlü çikolatanın rengine bakın, sonra bu farı gözünüze sürdüğünüzdeki renge bakın. Fark göremediniz biliyorum. Sırasıyla Swiss Chocolate'ı göz kapağıma, Cork'u geçiş arasına, Espressoyu da dış v'ye sürüyorum ve...Kelimeler kifayetsiz.

9- Handwritten

Kopkoyu bir kahverengi. İnanılmaz bir yapısı var, o kadar kolay sürümü var ki blend işlemini de inanılmaz kolaylaştırıyor bu sayede. Çok koyu olduğu için angle brush'la kirpik dibine eyeliner şeklinde çekilebilir.

10- Carbon

Tabi ki Carbon... Mat siyahın olmadığı bir far paleti hiçtir.

Umarım soran arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir çünkü insanlar Mac'e başlamaktan çok korkuyor. Mac fazlaca makyaj birikimi istediği için insanlar yanlış yapmaktan korkuyor. Korkmayın, paranızı kullanmayacağınız farlara yatırmanızı en azından şu 10 far sınırlarında engellemiş oldum. xx

22 Eylül 2011 Perşembe

Nasıl Yapılır: Katie Holmes Elle Magazine February 2011


Elle Magazine'in bu yılın başındaki sayısında Katie Holmes'u annelikten arınmış ve seksi orta yaş çizgisini bulmuş bir kadın olarak gördüğümüze seviniyoruz şayet bir daha görmek nasip olmadı. Görmüşken, aylar sonra da olsa, sonbahara girerken yapılabilir de olduğu için, bu makyajı deşelim. Buyrunuz...




Görüldüğü üzere görüntü kahverengi smokey klasmanında ama doğal çizgiye de yakın. Dikkat etmemiz gerekenler: Ten oldukça koyu renk, keskin çizgiler yok ve doğal. O yüzden, fondöten kullanırken renkli nemlendirici denen tinted moisturizer'lerden kullanacağız. Eğer ağır bir fondöten kullanırsak doğallığı kaybederiz. Tinted moist. denince akla gelen tabi ki: Laura Mercier.

Bu işlemi elle de yapabilirsiniz çünkü çok hafif bir ürün ve fırçaya ihtiyaç duymayabilir. Daha sonra fondöteni sabitlemek için Nars'ın Loose Powder'ını kullanıyoruz.

Sonra, koyu ten rengini sorunsuz yakalamak için Chanel'in Bronzer'ını tüm yüzümüze ve boynumuza ince bir kat halinde sürüyoruz. Aman diyeyim, ne olur dikkatli kullanın. Çikolata gibi görünmenizi istemem.

Ten rengini koyulttuktan sonra allık olarak da koyu kahverengi bir allık olan Mac Harmony'i elmacık kemiklerimizin altına yayarak sürüyoruz.

Gözlere gelince; öncelikle farın dağılmaması için Urban Decay Primer Potion'ı tüm göz kapağımıza sürüyoruz.

Daha sonra, Chanel'in açık gri parlak farı olan Taupe Gris'i tüm göz kapağımıza sürüp zemin rengimizi oluşturuyoruz.

Sonra, Mac Satin Taupe'u bolca göz kapaklarımıza sürüyoruz.

Bundan sonra, Mac Espresso'yu karıştırma fırçamızla gözün dış v denen kısmına v şekli oluşturacak şekilde sürüp dış kısımda dağıtıyoruz. İç kısımda Satin Taupe kalmalı.

Son olarak, Mac 266 açılı fırçamızla Mac Handwritten'ı hafifçe kirpik dibimize eyeliner sürer gibi sürüyoruz. Çizgi çok keskin olmamalı. Aynı hamleyi göz altımıza da yapıp smokey olacak şekilde abartmadan dağıtıyoruz.


Dudaklar için dudak kalemi kullanmıyoruz çünkü doğal bir salaşlık var. Kahverengi bir ruj seçmemiz gerek ki bu da Mac Stay in Touch.

Sanırım hazırsınız, Katie Holmes'tan daha iyi görünmemeniz için hiç bir sebep göremiyorum. Kolay gelsin. xx

19 Eylül 2011 Pazartesi

Oje Koleksiyonum



Baya fazla olmuş görmeyeli, yeni sezon temizliğinde tekrar düzenleyince farkettim. Bu da fotoğrafa göz doyurma postu olsun. xx












18 Eylül 2011 Pazar

Sonbahar 2011: Rujlar

Sonbahar için yıllardır klasikleşmiş ruj renkleri vardır ve sonbahara o kadar güzel uyarlar ki kimse değiştirmek istemez. Nude, bej, sütlü kahverengi, koyu çikolata rengi, uçuk pembe bu çizginin önemli temsilcileridir. Bu sene de çok değişen bir şey yok, Mac dışında.



Mac, yine saydığım sonbahar tonlarını içeren renklerinin dışında, çok parlak ve canlı renkleri de koleksiyonuna koyarak bu sonbaharın trendini değiştirme bayrağını kendisinin taşıdığını deklare ediyor. Sonbaharda ilkbahar yaşamak gibisi mi vardır zaten?

Dior, saydığımız renklerin nerdeyse tümünü kapsayan klasik ama duruşu belli bir ruj koleksiyonuyla 2011 sonbaharında adının gerektirdiği kaliteyle dikkat çekme üzerine kurulu bir stratejiyle piyasaya giriyor.

Lancome, bu yılının tamamını kırmızı ve tonları olan rujlar üzerine kurduğu için, bu tonların en çok yakışacağı sonbahar için hayli iştahlı görünüyor. Lancome inanılmaz kırmızılar yapar, şaşmaz.

Estee Lauder, kremsiliği sadece görünüşünden bile belli olan ve pembe-kahverengi çizgisinde giden ruj renkleriyle sürekli olan müşterilerini hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece, görünüşü değişse de anneanne ruju gibi durmasa...

Burberry, ışıltılı uçuk pembe ve ışıltılı açık kahverengi olarak 2 tek-vuruş renkle işini sağlama almış duruyor.

Dolce&Gabbana da Burberry gibi, kahverengi-pembe arasında klasik ama markanın adını taşyabilecek ürünlerle 2011'in son çeyreğini karşılıyor.

Sonuç olarak, bu sonbahar, pembe ve kahverengi sonbaharı. İyi değerlendirin çünkü ikisi de birbirinin muhteşem tamamlayıcısıdır ve kolaylıkla trendy olunabilir.