29 Ağustos 2011 Pazartesi

Açık Renk Gelin Makyajı

Kim Kardashian'ın düğün makyajını anlattıktan sonra aklımda hep bir düğün makyajı serisi yazmak vardı ama emin değildim, daha sonra gelin adaylarından istek de alınca yazmaya kesin olarak karar verdim. Makyajını kendisi yapmak isteyen insanlara umarım yardımcı olabilirim bu seride. 3 farklı post olacak burda ve birincisi açık renk gelin makyajı, ikincisi koyu renk gelin makyajı ve sonuncusu renkli gelin makyajı. O zaman açık ve dingin bir gelin makyajı yapımına başlayalım.

Kullanacağım ürünler kaliteli markalardan olacak ve bunlar için ucuz alternatifler vermeyeceğim çünkü düğününüzü ucuz makyaj malzemeleriyle riske atmanıza izin veremem! O yüzden bu görünümde Mac kullanacağım hep. Ayrıca, makyajımızın olduğu kadar mat olması ilk hedefimiz. Fotoğraflarda parlayan bir yüz korkulu rüyamız. Yani bu makyajın başarılı olup olmadığını fotoğraflardaki parlama oranından anlayabiliriz. Bunun dışında, makyajın çok "fazla" olması her zaman gelin makyajlarında kaçındığımız şeydir.

Başlarken, yüzümüzün temiz olduğundan emin oluyoruz. Bu temizlikten kastım yıkama jeli ve tonik ikilisinden sonraki durum. Nemlendirici sürmüyoruz kesinlikle çünkü cildimizi yağlandırır ve makyajımızı tutmaz. Normal cildimizde de zaten belli miktarda yağ olacağı için, olmasa bile düğün esnasında oluşacağı için, hazırlık olarak Mac Oil Control Lotion sürüyoruz. Bu yüzümüzdeki yağı deri altında sabitleyecektir

Bu losyon kuruduktan sonra, daha fazla kat oluşturmadan fondötene geçiyoruz. Benim gelin makyajlarında önereceğim fondöten Mac Studio Fix Fluid'dir çünkü bu sadece sıvı bir fondöten değil, içinde pudra da var. Bu yüzdendir ki yüze sürülünce 2-3 dk içinde 1 ton koyulaşır. O pudra, oksitlenme yaparak tene tutunur. Bu sebeple, ten rengimizin bir ton açığını alarak en doğru hareketi yapmış oluruz. Fondöteni elle değil fırçayla sürüyoruz, Mac 190 fırçası idealdir. T bölgesine çok yüklenmeden saç diplerimizi ve boynumuzu unutmadan sürüyoruz.


Daha sonra, yüzümüzdeki kusurlar için kapatıcı olarak Mac Studio Finish Concealer'ı kullanacağız çünkü yapısı çok yoğun ve dövmeleri dahi kapatabiliyor, yani yüzümüzdeki kusurları kapatmaması pek mümkün değil. Göz altına da aynı kapatıcıyı kullanıyoruz ve göz altını aydınlatmak için daha açık renk falan asla kullanmıyoruz, bu tür hataları asla yapmamanız gereken bir makyajdayız.

Artık gözlere geçebiliriz. Gözlerimizi öncelikle Mac Painterly Paint Pot'la hazırlıyoruz.

Daha sonra, tüm göz kapağımıza Mac Blanc sürüyoruz ki göz kapağımızın rengini tek bir renk haline getirelim.

Sonra, Mac Vanilla'yı aydınlatıcı olarak kaşımızın altına ince bir çizgi halinde sürüp aşağıya doğru dağıtıyoruz. Bunu karıştırma fırçası olan Mac 224'le yapıyoruz.


Aydınlatmadan sonra, kahverengi bir ton alıp gözün dış v kısmını, yani göz kapağı kemiğinin altını hafifçe gölgelendiriğ derinlik katacağız. Mac Wedge, soft kahverengi tonuyla tam aradığımız renk ve yine 224 fırçamızla kemiğimizi hissedip tam altına hafifçe sürmeye başlıyoruz. Buradaki incelik, ürünü azıcık azıcık alıp üstüne inşa etmek. Ayrıca makyajımız koyu bir makyaj olmadığı için sadece gölgelendirme için bu işlemi yaptığımızı unutmuyoruz.

Şuan gözümüzün iç kısmı oldukça aydınlık, dış v kısmı ise kahverengiyle çok tatlı bir şekilde gölgelendirilmiş halde. Bu görünüme normalde eyeliner çekmemiz gerekirdi ama aydınlık ve duru bir gelin makyajı yaptığımız için koyu bir kahverengi farla, eyeliner çeker gibi kirpik diplerimizden geçeceğiz. Bunun için ince ve uzun fırçamız olan Mac 217'ye koyu kahverengi farımız olan Mac Saddle'ı hafifçe değdiriyoruz ve eyeliner fırçamız varmışçasına ince bir çizgi çiziyoruz. Daha sonra, çok keskin bir çizgi olmasın diye, fırçada kalan renkle, o çizgiyi çok az yukarı doğru yayıyoruz. Çizgi olduğu hala belli olacak ama çok kesin olup görüntüyü bozmayacak bir liner görüntüsü istiyoruz kısacası.


Gözlerimizin iç aydınlatması için göz yaşı noktasına da önceden kullandığımız Mac Vanillayı çok ufak bir şekilde değdirip göze yedirdikten sonra, kirpiklerimizi ayıran ve top top rimel tutmayan bir maskaraya ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için Mac Pro Lash'i seçtim ve güvendiğim bir rimeldir. Tabi öncesinde kirpiklerimizi kıvırmayı unutmuyoruz. Ayrıca takma kirpik hakkında acaba'ları olanlara, ve hiç bir gelin adayına, takma kirpik önermiyorum. O düştü mü çıktı mı kaldı mı diye düşünürken en güzel gününüz mahvolmasın.

Gözlerle işimiz bitti. Şimdi makyajımızı sabitlememiz gerek. Hem kapatıcılığı olan hem de sabitleyen pudramız ve her gün kesintisiz kullandığım Mac Studio Fix Powder'la görüntüyü sabitliyoruz.


Allık konusu çok dikkatli olmamız gereken bir konu çünkü allıklar fotoğraflarda çok patlar. Öncelikle yanaklara kontur için Mac Harmony'yi alıp yanaklarımızı içten ısırdığımızda çukur olan yere şakaktan başlayarak sürüyoruz. Çok sürmeyelim çünkü hemen etkisini gösterir kontur rengi. Daha sonra, üstüne, Mac Sur allığı çok çok hafifçe sürüyoruz ve o kahverenginin üstünde çok tatlı bir pembe tonu yakalayınca hemen bırakıyoruz.


Dudaklar için Mac Spice dudak kalemiyle çerçeve yapıp içini de onunla dolduruyoruz. Üstüne çok tatlı bir pembe olan Mac Angel'ı sürüp çok sade bir dudak görüntüsüyle bitiriyoruz. Bence bu makyaja pembe dudak gideceği için alternatif düşünmedim ama şeftali tonu isterseniz Dressmaker, dressmaker'ı da kullanabilirsiniz.


Bu gelin makyajı, muhteşem bir sadelikte olduğu için en çok tercih edeceğim gelin makyajlarından biridir ama koyu renk makyaj istiyorsanız, ya da renkli bir gelin olmak istiyorsanız, serinin devamını bekleyin. Yardımcı olabildiysem, ne mutlu, tüm gelin adaylarına da şimdiden mutluluklar. xx

26 Ağustos 2011 Cuma

Kim Kardashian Düğün Makyajı


Resmi fotoğrafların hak sahibi People dergisinden fotoğraflar daha yayınlanmadığı için çok da kaliteli olmayan spontane ve kaçak düğün fotoğraflarından anladığımız kadarıyla kahverengi-siyah ve kaş çerçevesi odaklı bir gelin makyajı tercih eden Kim Kardashian'ın bu görüntüsüne bir şekilde nasıl sahip olabileceğimize bakalım.
Her makyajda olduğu gibi önce bir genel hat planı çıkarmalıyız. Kaş belirginliği ilk göze çarpan nokta olarak bizim de dikkatli davranmamız gereken bir ilk adım. Daha sonra kahverengiden siyaha giden göz makyajındaki gradyasyonu yani geçişi temel alarak ekleme yapmak ikinci adımımız olacak. Sonra, Kim Kardashian'ın kirpiklerinin ultra uzun olmasından dolayı görüntüye hayati bir önem verecek olan takma kirpikler ve sonunda elmacık kemiklerini bulup allığı doğru yerleştirmek son adım olacak. Ruj konusuna ayrıca değineceğim.
Sırasıyla;
1) Tenimizin tam uyduğu renk fondöteni seçerek başlıyoruz. Normal bir makyaj olsa tenimizin rengiyle ufak tefek oynayabilirdik ama gelinsek bu mümkün değil. Ayrıca kapatıcılığı yüksek bir fondöten seçmeliyiz. Düşündüğümüzde bunları en çok sağlayan Estee Lauder Double Wear fondöten oluyor. Tüm yüze, nokta atlamadan sürüyouz.
2) Noktasal kapatıcılık adımındayız. Yüzümüzde noktasal sorunların olduğu ya da renk değişiminin olduğu yerlere küçük parçalar halinde sürüp çok fazla yaymadan bırakıyoruz. Mac Studio Finish Concealer bunun için ideal olacaktır çünkü oldukça yoğun bir yapısı var.
3) Sabitleyici fondötenin tam vakti, eğer kalan kısmı yaparken ya da düğünün başlamasını beklerken bir şekilde fondötende sönme görürsek bunu sürekli üst üste uygulayacağız. Seçimimizde Chanel'e güveniyoruz. Chanel Poudre Universalle Libre sürekli makyözümüzün bize uygulayacağı, her adımdan sonra yenileyeceği ürün olmalı.
4) Kaşları şekillendirmenin vakti geldi çünkü göz makyajını yaptıktan sonra kaş şekillendirirsek, göz makyajına göre kaş yapmış oluruz. Ama Kim Kardashian kaş şekline göre göz makyajı seçmiş. O yüzden öncelik kaşlarda. Kaşlarımızı koyu saç rengimiz varsa bundan 2 ton açık renk bir farla, açık saç rengimiz varsa 2 ton koyu renk bir farla dolduruyoruz. Bu sırada kaş şeklimizin dışına taşmıyoruz. Daha sonra, ulaşmak istediğimiz kaş şeklini farla aynı renk kalemle çizerek içini tekrar farla dolduruyoruz. Yani, kendi orjinal kaşımızın dışında, yüksek bir tepe ve keskin bir iniş yaratıyoruz. Daha sonra, 1. adımdaki fondötenimizle ve keskin uçlu fırçamızla kaşın çevresinden geçiyoruz ki keskinleşsin. Son olarak da kaş jeli sürüyoruz ki yerinde sabit dursunlar. Bu kısım herkesin saç ve kaş rengine göre değişeceği için tek ürün vermiyorum.

5) Gözler için hazırız. Önce göz bazı sürüyoruz ki makyajımız akmasın. Makyajın akması en büyük düğün korkusu olduğu için bu bazı 3 kademede süreceğiz. Yani 3 kat. Ama aralarda 1'er dakika kurumasını bekeyeceğiz. Böylece katı bir göz katmanı oluşturmuş oluyoruz ve bu da göz kapağı yağlanmasının makyajımızı etkilememesi anlamına geliyor. Mac Paint Pot hiç yarı yolda bırakmadığı için gönül rahatlığıyla önerebilirim.
6) Far uygulamasına geçiyoruz. Şimdi, mevzu kahverengi etrafında dönüp siyahla sonlanacağı için öncelikle kahverengileri inşa etmeliyiz. Bana Kim Kardashian'ın makyajı tamamen Chanel Byzantine Collection içerisindeki Topkapi Eyeshadow Quad'ı hatırlattı. O yüzden bu quad'da(4'lü far) altın rengi dışındaki tüm renklerle kahverengi dizilimini tamamlayabiliriz. Öncelikle en açık olan pembemsi ve ışıltılı rengi temel olması için tüm göz kapağına sürüyoruz. Daha sonra solundaki kahverengiyi gözün 4'te 3'lük kısmına, göz yaşı noktası hariç, bol ve tozsuz bir şekilde uyguluyoruz. Daha sonra fırçada kalan farla göz kapağı kemiğinden başlayarak aşağıya doğru tüm sürdüklerimizi karıştırıyoruz. Bu karıştırma kısmı çok çok iyi olmalı yoksa üstüne far süremeyiz daha fazla. Sonra, en koyu kahverengiyi alıp göz kapağı kemiğinin tam üstüne, dıştan içe doğru çizgi halinde gölgelendirme yapıyoruz. Karışması ve açık kahverenginin içine yedirilmesi hayati önem taşıyor. Daha sonra, Mac Carbon'ı alıp koyu kahverengi sürdüğümüz yerin en dışına çok az miktarda sürerek en açık pembeden kahverengiye, daha sonra koyu kahverengiye ve en son siyaha geçiş yapmış oluyoruz. Bu kısım zor olacaktır, çabuk biterse bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir.

7) Eyeliner zamanı. Evet bu kısım da bir önceki kadar zor olacak. Her zamanki eyeliner seçimimizden şaşmayıp Lancome Arliner'ı kullanacağız ama çok ince bir eyeliner çizgisine sahip olmalıyız ki kahverengilerimizi domine etmesin. Gözün iç kısmından başlayarak kalınlaştırmadan, kirpik dibini iyice boyayarak eyeliner'ımızı sürüyoruz ve kuyruk yapmadan bırakıyoruz.
8) Highlight yapmamız gereken yerdeyiz. Kaş altı, göz yaşı noktası ve far ortası aydınlatması yapıyoruz. Kaşın altına kahverenginin bittiği yerden başlayarak highlight rengimizi sürüyoruz. Daha sonra, kaşın alt kısmına iyice yediriyoruz. Chanel Topkapi Quad'dan kalan 4'te 1'lik kısma da aynı rengi sürüp kahverenginin içine yediriyoruz. Son olarak, sadece ışıltı versi diye göz kapağının tam ortasına tek fırça darbesiyle karıştırmadan aynı rengi bir kerelik dokunduruyoruz. Bahsettiğimiz renkse Mac Vanilla.
9) Göz altına göz kapağındaki aynı far rengiyle bir çizgi çizmeliyiz. Bunu dik açılı fırçamızla tek seferde ve dumanlı göze kaçmayacak şekilde yapıyoruz. Daha sonra göz altı kapatıcımızı sürüyoruz ki bu da Chanel Lift Lumiere Concealer.
10) Allık için tahmin ettiğim üzere pembemsi bir renk seçilmiş. Ama öncelikle tabi ki kahverengi mat bir renkle kontur yapmalıyız. Mac Harmony'i allık fırçamıza iyice sürüp tam kemiklerimizin altına çizgi halinde çekiyoruz. Daha sonra kalan ürünle bunu üste doğru yediriyoruz. Sonra, pembe rengimiz olan Chanel Pink Explosion'ı çok çok hafif bir şekilde elmacık kemiklerimizin olduğu yere sürmeye başlıyoruz. Açık ve tatlı bir pembe rengi yakaladığımız an bırakıyoruz çünkü bu pembelik Kim Kardashian'da alt ton olarak kalmış.

11) Dudaklara gelirsek, açık bir pembe ton kullanılmış. Şimdi, ruj konusunda şöyle bir handikap var ki gelin ruju gloss yapısında olursa öpüşme durumlarında tatsız sonuçlar doğurur. Bu yüzden, çok yapışkan olmayan formüllü bir pembe kullanacağız. Mac Snob bu iş için normalde fazla nude bir renk olmasına rağmen öncelikle tüm dudağımızı Mac In Synch kalemle dolduracağımızı için tam bir bebek pembesi yakalamış olacağız.




 12) Son olarak takma kirpiklerimizi takıp düğüne hazır hale geliyoruz. Kullanacağımız kirpik Mac 21 Lash çünkü aralıkları çok sık ve çok yoğun. Öncelikle kendi kirpiğimize maskara uyguladıktan sonra kirpik kıvırma aletiyle kirpiklerimizi kıvırıyoruz. Sonra, kirpik yapıştırıcısını takma kirpiğe sürüp tam kirpik diplerimize yapıştırıyoruz. Sonunda gerçek kirpiklerimizle takma kirpikleri beraber kıvırıp tek kat maskarayla bitiriyoruz.


Çok fazla ürün kullanmamızın sebebi makyajın kat kat yapılıyor olması. Normalde günlük bir makyajda bu kadar kat yapmayız ama söz konusu gelin makyajı olunca işler bu hale geliyor. Kim Kardashian Indian konseptini baz alarak gelinliğini, aksesuarlarıın ve makyajını seçmiş ve bence oldukça doğal ve şık olmuş, e bize de mutluluklar dilemek düşer. xx









18 Ağustos 2011 Perşembe

Makyaj Malzemelerinin Son Haldeki Yapı Farkları




İğrenç uzun bir başlık oldu ama İngilizce yazsam olmayacaktı, ama tam olarak bilmeyen isteyenler için Finish denen şeydir bu. Bir makyaj malzemesini alırken, özellikle Mac ise, arkasında yazar adı ve türü. Bu türler, o makyaj malzemesinin sürdüğünüzde nasıl bir formülde ortaya çıkacağını belirtir.

Mac sınıflandırmasından gidiyorum çünkü Mac skalası en geniş formülizasyona sahip.
-Tanımlar ve örnekler copy paste falan değildir tamamen kendi tanımlarım ve örneklerim. Tabi ki Mac'in sitesindek tanımlara uygun olarak.-

Öncelikle farlar için:
Matte: Mattır ve içinde parlama ya da sim ya da güneş reflektörü görevi gören parıltılar bulunmaz. Ayrıca tüm formüller içinde en çok renk veren ve renk değeri en yüksek olandır. Örnek: MacShowstooper

Satin: Yine pigmentasyonu mat gibi yüksek ama içinde güneş reflektörü görevi gören satin bileşenler var. Yani parlaklığı var. Örnek: Mac Brule

Frost: Çok parlak, highlight görevi gören ve renkten çok parlaklığı sunan farlar. Örnek: Mac Patina

Lustre: Frost çarpı frost diye tanımlayabilirim. Simin katı halidir bu farlar. Örnek: Mac Tempting

Velvet: Daha yumuşak ve kolay sürülebilir, çok fazla renk vermeyen farlar. Örnek: Mac Trax

Veluxe: Pigmentasyonu yüksek ve ipeksi bir yapı. Neredeyse krem far gibi olanlar. Örnek: Mac Kid

Veluxe Pearl: Veluxe'ın daha belirgin ve parlak hali. Örnek: Mac Moon's Reflection

Rujlar içinse:
Matte: Farlardaki gibi, mat, zengin ve parıltısız sonuçlu rujlardır. Örnek: Mac Russian Red

Satin: Mat olanlar kadar kuru değildir ama mat görünüme yakındır, fark olarak içinde satin ışıltılar vardır. Örnek: Mac Rebel

Amplified Creme: Yoğun yapısı ve kremsiliğiyle diğerlerinden çok kolay ayrılan bir formüldür. Örnek: Mac Neon Orange

Frost: Farlarının aksine iyi renk verirler ama yine çok fazla parlaklık bulundururlar. Örnek: Mac New York Apple

Lustre: Renk vericiliği ve kapatıcılığı azdır. Islak bir görünüm verir, yani nerdeyse gloss gibidir. Örnek: Mac High Tea

Glaze: Kapatıcılık özelliği olmayan ama Lustre kadar da glossy olmayan ruj türleri. Örnek: Mac Hue

Cremesheen: Orta derecede kapatıcı, nemlendiricili ve kremsi yapıda olan rujlar. Örnek: Mac Speak Louder

Sheen Supreme: Cremesheen'in daha yapışkan ve ıslak versiyonu. Örnek: Mac Behave Yourself

Bu finishler neden önemli ne alaka dersek, gördüğünüz renkler her zaman o renk olmayabilir. Genelde o renk olmaz zaten. O yüzden o rengi ne kadar, ne ölçüde ve hangi parlaklıkta vereceğini rujun etiketine bakarak anlarız. Bilmeden aldığınız her ruj şans eseri tesadüfi bir seçimdir, tutarsız ve sağlıksız bir makyaj alışverişidir. Çok uğraştırdı bu liste, xx.